Фантомът на операта пристигна с Боинг, 100 души строят сцената в

...
Фантомът на операта пристигна с Боинг, 100 души строят сцената в
Коментари Харесай

Фантомът на операта пристигна с Боинг, 100 души строят сцената в НДК, пресъздаваща Парижката опера

" Фантомът на операта " дойде с Боинг, 100 души строят сцената в НДК, пресъздаваща Парижката опера. Боинг 747 – Freighter, най-големият карго аероплан в света, донесе до София декорите на " Фантомът на операта ". Той беше нужен да придвижи стотици тонове товар с декори, техника, атрибут на една от най-мащабните продукции, идвали в миналото у нас. " Фантомът на операта " ще се играе в цели 14 представления в границите на 10 дни от 11 до 21 април в зала 1 на НДК.

Огромните структури, машини, декори, атрибут и костюми, натоварени в 15 тира, пътуваха по суша, по-късно по вода и най-после по въздух с мощния Боинг 747, с цел да стигнат до София.

Пищната сцена, пресъдаваща интериора и фасадата на Парижката опера, се строи в продължение на пет дни. Актьорите и съставът от над 130 души идват един по един, с цел да опишат фамозната история, написана от Андрю Лоуд Уебър и неслизала 36 години от международните подиуми.

Във всяко зрелище на сцената излизат над 130 души – артисти, белетисти, музиканти от оркестъра. Участниците сменят над 230 костюма, направени от най-скъпи материи, везани с мъниста и декоративни детайли, шити и бродирани на ръка. В постановката има 22 смени на подиуми, употребяват се 281 свещи, 250 кг изсъхнал лед и 10 машини за мъгла и пушек.

За завесите са употребявани 2230 метра плат, 900 от които - особено боядисани. Ресните с пискюли са с дължина 226 метра. Те са формирани от 250 кг боядисана вълна, в която са вплетени 5000 дървени мъниста, импортирани от Индия. Спускащата се завеса в пето деяние е направена от 2 000 ръчно бродирани рози.

Що се отнася до дрешника, " Фантомът на операта " се счита за най-естетически изпипаната и обилна режисура на Бродуей. Именно поради костюмите постановката е удостоена с предстижната театрална премия " Тони ". А измежду декорите емблематичен става големият полилей на Парижката опера, който българските фенове ще видят и в представленията в НДК.

" Фантомът на операта " ще се играе от 11 до 21 април, в зала 1 на НДК.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР